Title Image

Blog

Wil Besseling

Start seizoen 2023

  |   Geen categorie

Zo is het seizoen 2022 nog maar net voorbij en we zijn alweer onderweg naar voor mij het eerste toernooi voor het nieuwe seizoen. In Zuid-Afrika zal ik deze week aan de start verschijnen van het niet onbekende Alfred Dunhill Championship op Leopard Creek. De baan die vooral ook bekend staat voor zijn mooie uitzichten. Gelegen naast het Krüger national park waar al het wild vast weer voorbij zal komen op de camera’s. Ik wil kort nog even terugblikken op afgelopen maanden. Een periode die niet bijzonder goed was. Zowel technisch als mentaal heb ik niet de stappen kunnen zetten die ik wenste, ook het plezier werd daardoor beïnvloed helaas. De periode hiervoor had ik al deze facetten juist heel goed op orde.

 

Het proces klopte toen en het plezier en energie stroomde rijkelijk…een genot om te ervaren. Het hele team stond op de goede plek en ik kon gewoon mijn ding doen. Door het uitvallen van mijn coach net na de zomer viel dit geleidelijk wat uit elkaar en was ik zelf, samen met mijn caddie, minder in staat dit om te draaien. Misschien had ik te makkelijk over gedacht en had het gevoel dat mij niets kon gebeuren. Alles ging toch goed, dus waar kwam dit vandaan? Een frustrerende tijd waar ik niet zoveel van heb kunnen genieten, maar wel een hoop van heb geleerd. De coach is terug, we hebben elkaar weer fysiek kunnen zien en veel kunnen praten over hoe we verder gaan vanaf hier. Want uiteindelijk is afgelopen jaar er een geweest met ook zeker hoogtepunten. Mijn eerste major, een bijna een win in Hamburg én mijn spel wat completer geworden.
Het goede nieuws is dat we nog veel stappen kunnen maken. Maar door de afgelopen periode dus geleerd dat we elkaar veel moeten zien en bovenop het proces moeten blijven zitten. Iets dat mij veel energie geeft en zin om weer beter te worden.

 

Afgelopen weken heb ik de tijd kunnen nemen om met mijn gezin te zijn, alle puzzel stukjes weer op de juiste plek te leggen, even de tijd kunnen< nemen om naar mezelf te kijken, waar ik ben en waar ik naartoe wil gaan. Nu het eerste toernooi in Zuid-Afrika, ik kijk er naar uit.