Title Image

Blog

Terug in Nederland

  |   Geen categorie

Een lange periode ben ik in Gran Canaria geweest, waar ik 10 dagen samen met mijn caddie in een hotel heb gezeten omdat ik positief was getest op Covid. Het was een bijzondere ervaring om geen kant op te kunnen wat je wel graag wilt. In het weekend van het toernooi van Gran Canaria voelde ik me iets zwakker maar had geen heftige klachten en ik dacht ook zeker niet gelijk aan Covid. Je streeft ernaar je iedere dag 100% te voelen maar je weet dat dit in de praktijk niet altijd haalbaar is, dus goed kunnen aanpassen is zeer belangrijk, of je je nu lekker voelt of niet. Onbewust heeft dit mijn spel zeker beïnvloed want mijn lichaam werkte niet naar behoren en achteraf was dit allemaal goed te verklaren. Op de laatste dag op hole 18 werd ik na de test die ik ‘s morgens had gedaan op de hoogte gesteld van mijn positieve testresultaat. Ik baalde al van het resultaat in het weekend, aangezien ik na dag twee op de tweede positie stond en dit spel niet vast kon houden tot de laatste dag. Om deze week af te sluiten met een 10-daagse quarantaine was verre van wat ik voor ogen had. Uiteindelijk sta je goed te spelen en wil je daarmee verder naar het volgende toernooi. Mijn caddie Martijn, die negatief was, moest ook net als ik 10 dagen zitten omdat het risico dat hij door mij besmet zou zijn aanwezig was. Dit bleek achteraf niet zo te zijn en is hij in deze periode een geweldige steun voor mij geweest. De vrijheid die we ervaarden na deze periode was bijzonder en lastig te omschrijven, het woord opluchting komt goed in de buurt. We konden nu weer vooruit kijken en verder bouwen aan ons proces.
We keken enorm uit om aan de start te verschijnen in Engeland en waren voor ons gevoel klaar om verder te gaan waar we gebleven waren. Al snel bleek dat mijn hoofd een paar stappen verder was dan mijn lichaam, dat niet functioneerde zoals verwacht. Het stilzitten en de griep had meer met mijn lichaam gedaan dan ik dacht, mijn snelheid, rotatie en coördinatie waren niet op niveau. Komende week heb ik de tijd om hieraan te werken zodat ik volgende week in Denemarken weer terug op niveau ben. Ik kijk uit naar mijn week thuis en zal daarna drie weken op rij spelen.