Title Image

Blog

Terugblik op successen

  |   Nieuws

Hier zit ik dan, op 8 december, te genieten van een welverdiende periode thuis en ondertussen een taart bakkend voor mijn 34e verjaardag die morgen is. Eindelijk is ons gezin weer compleet, na een lange periode van afwezigheid. Waar zal ik beginnen? Er zijn zoveel mooie momenten van afgelopen maanden, die lastig zijn in woorden uit te drukken (maar ik ga het toch proberen ­čśë

Deze geweldige reeks van mooie toernooien begon toch wel op eigen bodem, op eigen club, met familie en vrienden om me heen en niet te vergeten het fantastische, enthousiaste thuispubliek. De 100e editie van het KLM Open, gehouden op golfclub de International, waar ik mezelf heb overtroffen door een 7e plek te behalen (wederom als beste Nederlander). Met dit resultaat plaatste ik mezelf  voor het European Tour Dunhill Links toernooi in Schotland. Dit toernooi, waar ik deze week een team vormde met Ruud Gullit, werd op 3 fantastische banen gespeeld. Ik eindigde hier net buiten de top 40, wat was het meedoen hier  een prachtige ervaring.  Vervolgens zette ik mijn reis voort richting Marokko, waar ik goede gevoel van afgelopen weken voort kon zetten en tot de laatste dag bovenin mee speelde. Ik eindigde hier gedeeld 16e, er moest nog wat bijgeschaafd worden aan het geheel. Dit lukte me aardig in China, waar ik deelnam aan de finale toernooien bij de Challenge Tour, het Hainan Open waar ik meedeed voor de overwinning en uiteindelijk op een gedeeld 3e plek eindigde en een goede stap zette op de jaarranking.

Met nog 2 toernooien te spelen had ik nog alle kans op een top-15 plaats op de order of merit. Uiteindelijk is dit niet gelukt, na de grand final in Mallorca ben ik ge├źindigd op een 18e plaats. In de kwalificatie heb ik nog geprobeerd om dit te verbeteren, wat helaas niet gelukt was. Door mijn positie op de Challenge Tour, speel ik in categorie 18 op de European Tour dit jaar. Dit geeft mij ongeveer 15 starts, te beginnen afgelopen week in Leopard Creek, Zuid-Afrika. Ik had een geweldige eerste dag waarbij alles samenviel, mijn swing, het korte spel en veel putts vielen wat resulteerde in de beste score van de dag en een eerste plek op het eerste toernooi van 2020. De rest van de dagen bleef ik bij de leiders en op de finale dag mocht ik in de laatste flight starten met 3 slagen achterstand op de leider. Na al 5 holes stond ik gelijk en na 7 holes was ik zelf weer aan de leiding. Ik genoot van de positie waar ik in zat en had het gevoel dat dit mijn dag ging worden. Aan de leiding gaan met nog 9 holes te spelen op zondag was iets waar ik jaren van had gedroomd, nu was het moment en ik was er klaar voor! Tot en met de laatste hole bleef het spannend en daar ging uiteindelijk de beslissing vallen. Op de geweldige par 5, 18e hole van Leopard Creek kon ik in 2 slagen naar de green, die uiteindelijk ongelukkig op de stenen tot stilstand kwam en ik voor een bogey moest tekenen…..oftewel een gedeeld 3e plek. Uiteraard baalde ik even heel hard maar kon ook snel relativeren en inzien dat ik hier een geweldige prestatie had neergezet!! Nog nooit ben ik een jaar z├│ goed gestart en op het hoogste niveau zo dichtbij een overwinning geweest. Het geeft me heel veel vertrouwen voor komend jaar en kan niet wachten om in januari af te reizen naar Zuid-Afrika om daar het SA Open te spelen. Ik wil iedereen bedanken voor al het vertrouwen, steun en begeleiding die ik heb gekregen afgelopen jaar. Fijne feestdagen en alvast een heel mooi en gezond 2020.