Title Image

Blog

Top notering Spaans Open

  |   Geen categorie

Spaans Open

Wat een geweldige week heb ik beleeft in Madrid, het Spaans open dat werd gespeeld op Club de Campo villa de Madrid. Een fantastische sfeer, prachtige baan en de zon die de gehele dag aanwezig was maakte dit toernooi extra mooi. De stad Madrid, waar ik niet eerder was geweest, was meer dan de moeite waard om een week tijd door te brengen.

 

Na een fantastische eerste dag in 64 slagen (met 7 birdies en zonder bogeys) was de start waar je elke week van droomt. Met een dag waar goed werd gescoord stond ik 3 slagen achter de leider Ross Mcgowan die -10 liet noteren. Dat ik mijn vorm op dag 2 door kon zetten en er een 65 aan toe kon voegen (wederom zonder bogeys) stond ik ineens aan de leiding van het Spaans Open.

 

Een nieuwe ervaring maar wat voelde het goed!! Dit betekende dat ik zaterdag middag als laatste mocht afslaan met 2 Spanjaarden; Adri Arnaus en nummer 1 van de wereld Jon Rahm. Dit was natuurlijk niet onopgemerkt gebleven door velen van jullie en 2 van mijn sponsoren/vrienden hadden de eerste vlucht naar Madrid genomen. Samen met de 20.000 Spaanse fans hebben ze het van dichtbij meegemaakt. En voor mij om dit niet alleen met Marty (caddie) te kunnen delen was zeer bijzonder. We hebben hier vaak over gefantaseerd en nu was het zo ver. Spelen op het hoogste niveau met zoveel publiek de nummer 1 van de wereld. Om dit te mogen ervaren in zijn eigen ‘Spaans Open’ met zoveel mensen wat onbeschrijfbaar, beter wordt het niet. Ik voelde me zo op mijn gemak. Iets waar je jezelf niet heel goed op kan voorbereiden vooral om het de eerste keer was, maar ik voelde aan alles dat ik er klaar voor was en ik heb dan ook vanaf begin tot eind kunnen genieten wat er op de baan (en rond ons) allemaal gebeurde. Een dag om nooit te vergeten.

 

Zondag gingen we de baan in met 3 slagen achterstand. Het vertrouwen wat ik meenam van zaterdag deed me heel goed. Een fantastische dag die ik afsloot in 67 slagen, een totaal van -16 en een gedeeld 6e plek. Belangrijkste was uiteindelijk dat ik heel veel vertrouwen en plezier haalde uit deze week. Vooral het gevoel dat ik zoveel groei doormaak maakt me blij en het resultaat is gevolg van wat ik aan het doen ben. Ik heb mensen om mij heen gecreëerd die zoveel voor mij betekenen, mijn gezin, familie, vrienden, sponsoren en coaches.

 

Al deze mensen dragen bij aan dit succes. Alle hoofden moeten dezelfde kant op staan om tot top prestaties te komen. De uitdaging is om dit bij elkaar te vinden en nu dat dit gelukt is voel ik me als een vis in het water en groeit alles. Dan moet ik samen met Marty uiteindelijk de ballen slaan en zijn we weer helemaal alleen op de baan. En als de uitvoering dat lukt zoals dit toernooi kan ik niet anders dan trots zijn. Trots op het feit dan ik voor het eerst in mijn carrière een volle tourkaart voor 2022 heb verdiend. Een moment die ik moeilijk in woorden kan uitdrukken. Maar een ding is zeker. Dit is het begin van veel meer moois.

 

Dank voor alle mooie berichten aan iedereen die mij volgt. Het is een plezier om te lezen.

 

Dank aan mijn sponsoren en coaches die er altijd voor mij zijn, door dik en dun. Alleen samen kunnen we naar successen werken. Op naar het volgende succes.

 

Speciaal dank aan mijn vrouw en kinderen die altijd achter mij staan, die hun papa en man vaak moeten missen, en andersom net zo. Tegenslagen samen door gaan en successen samen vieren! Ik hou van jullie.

 

Wil