Title Image

Blog

Eerste plek virtuele wedstrijd

  |   Geen categorie
Wat een gekke tijd is het op dit moment dat ik dit schrijf. De hele wereld is in de ban van het Corona virus, zoveel slachtoffers op verschillende manieren, heel erg heftig! Door het coronavirus werd vanaf half maart veel van mijn geplande toernooien gecanceld of uitgesteld. Sinds die tijd dus geen mogelijkheid om te spelen, gelukkig wel om te trainen.  Ik kreeg de mogelijkheid om mijn trainingen indoor voort te zetten door hulp van een vriend die een indoor golfstudio heeft gerealiseerd. Dit gaat via een Trackman simulatie op een groot doek, waarbij je visueel diverse banen wereldwijd kunt spelen. De Trackman is zeer accuraat qua afstanden en hiermee kon ik mezelf blijven uitdagen om mijn spel te blijven ontwikkelen. Aangezien meerdere golfers zo hun training hebben voortgezet, heeft de European Tour een lucratieve manier bedacht om er toch een wedstrijd element omheen te bedenken. Zo is de BMW Indoor Invitational opgezet waarbij spelers virtueel het tegen elkaar opnemen.
De eerste baan die we speelde was de St. Andrews Old Course (die ik afgelopen september nog live heb gespeeld samen met Ruud Gullit in de Dunhill Links Championship) waarbij ik op de 3e plek eindigde met een score van -3 (achter Damien Perrier en Joost Luiten op de eerste plaats) Het tweede toernooi werd gespeeld op de Royal Portrush waarbij ik op een gedeeld tweede plek eindigde met een score van -6 (dat ging best lekker 🙂 Deze week speelden we virtueel tegen elkaar op de GC München Eichenried, een baan die ik al eens eerder heb gespeeld. Het was niet mijn beste score tot nu toe (-4) maar goed genoeg om de eerste plek te behalen!
Aan deze win zit een prijs vast van € 10.000,- welke gedoneerd mag worden aan een goed doel! Wat vind ik het fantastisch dat ik hiermee de Stichting Bake for Life en Doneereenmondkapje.nl blij kon maken (zie onderaan bericht voor meer informatie). Volgende week staat een virtuele wedstrijd gepland op Valderrama (Spanje) en de week daarna de laatste uitdaging op Wentworth in Engeland. Eens zien of het me nog eens lukt om wat goede doelen blij te  maken, nu al zin in! Om de toernooien te volgen, klik hier
Klik hier voor een interview op de site van de European Tour en een video compilatie van mijn spel van vandaag.
www.bakeforlife.nl houdt zich bezig met het bouwen van bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia en steunen hiermee hulpbehoevende mensen door ze op te leiden in het bakkersvakmanschap en de mensen op deze manier een eerlijk bestaan te geven.
Doneereenmondkapje.nl is in 2020 door een initiatief van een aantal Hoornse ondernemers ontstaan. Met deze actie worden dankzij directe contacten en aanwezigheid in de industrie in China, mondkapjes en andere spullen met voorrang verkregen om zo geheel zonder winstbejag geproduceerd en gedoneerd te worden aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Noord-Holland.