Title Image

Blog

Het seizoen is gestart

  |   Geen categorie

De eerste paar toernooien zitten erop. Met een nieuwe caddie Martijn aan mijn zijde en de verbeteringen die ik in de wintermaanden heb doorgevoerd met mijn coaches, was het mooi om in Qatar het seizoen te starten. Qatar was voor mij een nieuwe bestemming, ik was hier nog niet eerder geweest, maar de (perfect geprepareerde) Education City Golfclub was een genot om een week op te mogen spelen. We kregen te maken met warme temperaturen en harde wind, wat het spel extra moeilijk maakte. Dit bleek wel uit de scores waarbij het veld in ronde 1 tot een score van -28 en in ronde 2 +226 uitkwam. De wind draaide naar een andere richting en was vele malen harder.
Met een gedeeld 47e plaats, stond het eerste toernooi in de boeken waarna we daarna door reisden naar Kenia, een plek op de wereld die een groot contrast vormt met waar we vandaan kwamen. Een plek waar ik meerdere malen ben geweest in het verleden, toen was het namelijk altijd een Challenge Toernooi. Ik kom hier graag, het toernooi was goed georganiseerd. Twee weken achter elkaar hebben we op Karen Country Club nabij Nairobi gespeeld. Een totaal andere baan die ook nog eens op hoogte ligt en waar de bal een stuk verder vliegt, oftewel meer rekenwerk, ander game plan. Met een drivingrange waarbij de ballen per stuk door lokale mensen al wandelend geraapt werden (en eigenlijk maar plek was voor 25 man), was het een uitdaging om hier ballen te slaan. Zelfs met deze omstandigheden was het een plezier om in Kenia te spelen, het doet me beseffen hoe bevoorrecht ik ben met wat ik heb. Met een gemist weekend in de eerste week, kon ik direct mijn revanche halen in de volgende week. Ik merk dat de aanpassingen die ik heb gemaakt in mijn shortgame zijn vruchten beginnen af te werpen en ben daar heel blij mee. Mijn kracht in het lange spel was afgelopen weken niet optimaal en zal de komende weken zorgen dat dit op niveau is om klaar te zijn voor de volgende reeks toernooien. Oostenrijk, 2 weken Canarische eilanden, Frankrijk en Engeland staan op de planning. Ik wens jullie allen fijne paasdagen.