Title Image

Blog

Start van het seizoen 2022

  |   Geen categorie

De eerste toernooien van het seizoen 2022 zijn gespeeld. Dit was een periode van 5 weken in het Midden-Oosten, met als start van deze serie een trainingsweek in Dubai. Dit jaar mocht ik beginnen in Abu Dhabi en Dubai met twee toernooien die deel uit maakten van de Rolex series events. Dit was een geweldige ervaring, al had ik mijn resultaten in deze weken me anders voorgesteld. In aanloop naar dit seizoen heb ik me goed voor kunnen bereiden samen met mijn coach Jerome en caddie Martijn. We hebben in de winter goede stappen gemaakt en uiteindelijk wil je dat testen in een toernooi. Na een lange break was het dan eindelijk zover en was het spel nog niet op de plek waar ik het wilde hebben. Het gevoel hebbende dat je een kans hebt laten schieten maar vervolgens alweer bezig bent met de week erna is iets wat bij deze sport hoort. Het omgaan met deze situaties is iets waar wij als golfers keer op keer door worden uitgedaagd om naar te moeten handelen, om vervolgens weer te resetten (zowel fysiek als mentaal) en zo snel mogelijk weer de focus te leggen op de volgende kans die voorbij komt.

Na mislukte pogingen in Abu Dhabi en Dubai stonden er nog twee weken in een ander emiraat op de planning. De hele aankleding van dit toernooi was een stuk minder groots dan de weken ervoor. Deze twee toernooien in Ras Al Khaimah speelden we op dezelfde baan, deze die ik ooit ook op de Challenge Tour heb gespeeld. De reden hier voor is omdat Qatar en India op het laatste moment werden verzet naar een ander moment in het seizoen. Dit waren twee weken waarbij ik het weekend beide keren heb gehaald, maar niet hoge ogen heb kunnen gooien en met twee keer eindigen in de middenmoot genoegen moest nemen. Het seizoen is officieel gestart, mijn eerste punten zijn binnen en mijn goede spel en verbeterpunten zijn duidelijk. Ik kijk nu alweer uit naar het volgende toernooi in Kenia maar ik ga nu eerst genieten van het thuis zijn met mijn gezin.