Title Image

Blog

Terugblik op een mooi 2020

  |   Geen categorie

Inmiddels terug aan de keukentafel mag ik terugkijken op een zeer geslaagd seizoen 2020. Een jaar waarin voor velen een grote uitdaging is geweest, heb ik mijn beste seizoen ooit gespeeld. Na vele jaren waarin ik heb gezocht naar dit gevoel leken nu de puzzelstukjes op zijn plek te vallen. Dit begon met een geweldige start in Zuid-Afrika, waar mijn gevoel werd bevestigd dat ik mee kon doen voor de overwinning op het hoogste niveau. In maart kwam er een stop en tegelijkertijd veel vragen hoe het seizoen er verder uit zou gaan zien. Het werd duidelijk dat we vanaf juni 2020 weer aan de slag mochten. Na mijn indoor overwinningen was ik blij met dit nieuws, eindelijk uitzicht naar beter!
Dit begon in Oostenrijk. Velen zagen vliegen nog niet zitten dus besloten we om met de auto af te reizen. Het was fijn om weer vanaf het echte gras te slaan, de vlag te zien wapperen en de zon te zien schijnen. Het was deze week ook gelijk een test hoe iedereen door de afgelopen periode heen is gekomen. Hier haalde ik mijn tweede 3e plek van het seizoen en kan ik wel zeggen dat ik klaar was voor de rest van het seizoen.

Met alle Corona maatregelen van dien was het voor iedereen aanpassen en zijn weg hierin vinden. Vanaf dit moment werden er weer wekelijks toernooien georganiseerd door de Europese Tour. Om het reizen zo beperkt mogelijk te houden, werden er 6 toernooien op rij in het Verenigd Koninkrijk gehouden en om dit allemaal zo veilig mogelijk te laten verlopen werden we wekelijks getest en leefden we voornamelijk in een bubbel en speelden we zonder publiek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit zoveel tijd hier op het eiland heb doorgebracht en tijdens het reizen van toernooi naar toernooi de mogelijkheid had om meer te zien dan de golfbanen. Ik vond het leuk om ook het culturele gedeelte te mogen ervaren, waarvan Cambridge wel een van de hoogtepunten was.

Na deze reeks kwam mijn volgende hoogtepunt in Spanje, waar ik speelde op Valderrama. Hier werd ik voor de derde maal 3e waarbij ik weer een stap had gemaakt in de rankings en een plek in de DP World Tour Championship in Dubai werd daardoor haalbaar.
Week na week haalde ik belangrijke punten binnen wat mijn positie om de finale te halen versterkte. Uiteindelijk kwam het neer op de laatste toernooien die werden gespeeld voor de finale. Ik reisde af naar Zuid-Afrika, waar ik in de eerste week in Johannesburg het weekend miste en vervolgens door reisde naar Leopard Creek. Een bijzondere golfbaan op een hele mooie plek op deze wereld. Het Krugerpark die grenst aan de baan waar de olifanten, nijlpaarden, luipaarden enz. zich veelvuldig laten zien en dit nooit verveelt. Dit toernooi werd overigens exact een jaar later gespeeld (en telde mee voor hetzelfde seizoen) Herinneringen kwamen weer boven van vorig jaar, zowel de goede als de minder goede šŸ˜‰ Helaas kon ik dit toernooi niet meedoen voor de overwinning, maar met een degelijke 13e plek was ik zo goed als zeker van de finale in Dubai. Na deze twee toernooien gingen we naar Dubai om hier het seizoen af te sluiten.

Afgelopen jaren stond ik in deze periode te vechten op de Qualifying school om een plek te bemachtigen op de Europese Tour. En nu stond ik in de seizoen finale in Dubai! Het is me gewoon gelukt! Alle uren trainen, reizen, het weg zijn van huis, tegenslagen en doorzettingsvermogen beginnen zich uit te betalen. En daar staan we dan, in het geweldige Atlantis hotel op de palm met 27 graden en met een strak blauwe lucht was het in deze decembermaand wederom een genot om professioneel golfer te mogen zijn.  Om het laatste toernooi van 2020 hier af te mogen sluiten met een spelersveld waar ik me kon meten met de beste golfers, was voor mij een bevestiging dat ik op dit niveau thuis hoor. Helaas niet het gewenste eind resultaat maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering.

Nu is het tijd om terug te kijken en te genieten van de mooie stappen die ik heb gezet dit seizoen. Ik wil de familie, vrienden, coaches en sponsoren die hebben bijgedragen aan dit succes, niet alleen dit jaar maar ook in de afgelopen jaren, enorm bedanken voor hun vertrouwen en steun.

Dit is niet het einde, het is pas het begin van iets heel moois.